Psykologisk Livssamtale Praksis

Livssamtaler - Samtaler med unge - Inge Kaldahl

Ungesamtaler

Ungesamtaler tager udgangspunkt i dig og det, som fylder i dit liv her og nu. Når du er ung og så småt ved at finde dine egne ben i voksenlivet, kan det give dig nogle særlige udfordringer og bekymringer, når din far, mor eller en af dine søskende bliver alvorligt syg.
Du kan opleve dig splittet i to. Du vil gerne være sammen med din familie, men samtidig også leve dit ungdomsliv.

Jeg har rigtig meget erfaring i at tale med unge mennesker om de ofte ambivalente og til tider tabubelagte følelser, man kan fyldes med, når ens far, mor eller søskende bliver alvorligt syg eller dør.


"….. af og til har jeg bare været ved at brække mig over al den sygdom og elendighed, der er hjemme, jeg kan ikke holde ud at være hjemme, men når jeg er i skolen, tænker jeg kun på, om hvordan mor mon har det….. jo jo at få det her sted, hvor jeg har kunne læsse alle følelser ud, har været GULD…. selvom jeg ikke gad i starten …."
(pige 17 år)


"da mor var syg, ville hun så gerne ha at jeg skulle snakke med nogen, men det ku jeg slet ikke. Men nu efter hun er død, kan jeg mærke, at det er godt at ha et sted, hvor jeg bare kan fortælle ALT. Både de fede oplevelser vi har haft, men også om de trælse trælse minder fra hun blev syg og forandrede sig……."
(pige 21 år)

Inge Kaldahl  •  Aalborg Nordjylland  •  Tlf. 6165 9396  •  inge@ingekaldahl.dk