Psykologisk Livssamtale Praksis

Livssamtaler - Samtaler med familier - Inge Kaldahl

Familiesamtaler

Når én i familien bliver ramt af alvorlig sygdom eller en psykisk lidelse, bliver alle ramt. I som familie oplever måske, at I reagerer meget forskelligt på de ændrede livsomstændigheder. Sygdommen truer jeres livsglæde og livsmod såvel hos hver enkelt af jer og jer som familie. Som familie kommer I til at opleve, at I reagerer meget forskelligt på de ændrede livsomstændigheder, derfor er det vigtigt at huske på, at der ikke er én rigtig eller en forkert måde at reagere på.

Under en familiesamtale vil I få mulighed for at høre hinandens perspektiver, på den situation I som familie befinder jer i. Det er afgørende, at I som familie får en følelse af nærvær og forbundenhed trods det svære.


"… den her familiesamtale har rørt mig dybt på den gode måde. Jeg er så glad for at mine børn tænker begge veje, både at de håber på, jeg bliver rask, men også at høre, at de er klar over, at jeg er alvorligt syg. Nu kan jeg bedre gå til dem …"
(Mor 39 år)


".. jeg er lidt stolt af mine børn, hvis man kan være det over sådan noget? jeg er glad for, at de faktisk kan sætte ord på alt det svære, og jeg er meget overrasket"
(Far 41 år)


".. Jeg er også glad for at far og mor ved, jeg har en klump i halsen, og vil nok også kunne fortælle dem det, men de skal nok spørge mig, jeg tror ikke, jeg selv fortæller noget…"
(Dreng 10 år)


"… Et forløb der gennem mange år har været utrolig godt for hele familien, og hvor vi, inden Susanne gav slip efter mange års kamp, fik afklaret alle de ting, som altid er svære at tale om. I den forbindelse blev den gule blomst udfyldt, og den kan tages frem igen og igen, og vi kan bruge ordene fremover. Det jeg og børnene vil fremhæve efter alle vores samtaler er, at du Inge;
-er god til at sætte fokus på svære samtaleemner
-er en god ordstyrer
- gav rum til hver enkelt
-viste interesse for den enkelte
Det kan sammenfattes til, at det var et godt forløb, og vi havde stor, stor gavn af det som familie.

(familie; far og 5 børn)


Familiesamtalerne kan foregå hjemme hos jer, på sygehuset, hospice eller hvor det aftales.

Se også Kurser for familier.

Inge Kaldahl  •  Aalborg Nordjylland  •  Tlf. 6165 9396  •  inge@ingekaldahl.dk