Psykologisk Livssamtale Praksis

Livssamtaler - Samtaler med døende - Inge Kaldahl

Livssamtaler med døende

At leve med en uhelbredelig sygdom sætter mange følelser og tanker i gang. Følelsen af at være magtesløs og meget alene er overvældende. Angsten for den sidste tid og smerten over at skulle sige farvel til sine nærmeste, kan være meget skræmmende.

At få hjælp til at få talt med sine nærmeste om det, som fylder, vil ofte medføre, at døden fylder mindre, og der frigives plads til livet. Selvom du ved, at du på et tidspunkt skal dø af sygdommen, er livet stadig omdrejningspunktet. Ved at få mulighed for at tale om døden, vil du opleve, at livet bliver mere nærværende.


"Det har været et afsindigt hårdt og smertefuldt samtaleforløb, men mest af alt ubeskriveligt frisættende. At få sådan et rum til at tale om alt det, som gør mig så uendelig bange og ked af det, har givet mig mod til at tage mine børn med i snakken, OG jeg har pludselig kunne nyde de små dyrebare stunder …"
(døende kvinde 68 år)


"… At jeg er blevet ven med døden, vil sgu være løgn at sige, men at Inge har turdet lytte og være sammen med mig i alt mit lort, har faktisk gjort, at jeg kan glædes over mit gode lange liv… med skøre og sjove minder og rejser. Og vi har fundet fotoalbummene frem derhjemme…"
(mand 59 år)

Inge Kaldahl  •  Aalborg Nordjylland  •  Tlf. 6165 9396  •  inge@ingekaldahl.dk