Psykologisk Livssamtale Praksis

Foredrag - Familiesamtaler i dødens nærhed - Inge Kaldahl

Når én i familien bliver ramt, bliver alle ramt

Når én i familien bliver ramt af fysisk eller psykisk sygdom bliver alle ramt. Det er afgørende, at familien får en følelse af nærvær og sammenhørighed trods det svære.

Det kan være at ens far bliver psykisk sårbar og i en periode skal indlægges på psykiatrisk hospital, sårbarheden og tabuet påvirker alle i familien.

Eller hvad når ens mor bliver syg og bekymringen og kedafdetheden flytter ind derhjemme, kan det opleves, som om ens hjerte er ved at knække midt over, som 7-årige Nina beskriver det.

Nina tegner sit hjerte, som er ved at brække midt over og udbryder spontant, mens hun sidder og tegner, "... men der er jo en lynlås i...."

Lynlåsen bliver den platform, hvorfra både Nina og hendes familie kan tale om det smertefulde og ubærlige i, at ens elskede mor og ægtefælle er blevet syg.

Foredraget vil have sit udgangspunkt i mine mangeårige erfaringer med at møde familier, hvor bekymringer, savn og sorg er en del af hverdagen, men også hvor det livgivende i livet trods alt giver fornyet livsmod og håb spirer frem.

Inge Kaldahl  •  Aalborg Nordjylland  •  Tlf. 6165 9396  •  inge@ingekaldahl.dk